Acerola

Acerola (Malpighia glabra) – to odmiana wiśni rosnąca w Ameryce Południowej, acerola_Wrocław_Helfygłównie w Brazylii. Owoce aceroli zawierają rekordową zawartość naturalnej lewoskrętnej witaminy C. Jeden owoc ma jej tyle co kilogram cytryn. Uznawane są one za najbogatsze na świecie źródło naturalnej witaminy C i flawonoidów stabilizujących witaminę C.  Acerola zawiera także składniki budulcowe, takie jak prowitaminę A oraz tiaminę, ryboflawinę, niacynę, fosfor, wapń i żelazo. Dzięki ich zawartości, acerola pomaga obniżyć ilość wolnych rodników w organizmie. Dodatkowo, działa Acerola Sok 100% dostępny w Helfy we Wrocławiu.ochronnie na naczynia krwionośne, i bierze m. in. udział w biosyntezie kolagenu, kwasu foliowego, hormonów kory nadnerczy, a także zwiększa przyswajanie żelaza. Wykazuje ona działanie  typowe dla bioflawonoidów (naturalnych antyoksydantów występujących w roślinach): wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego, działa przeciwmiażdżycowo, odtruwająco i  moczopędnie. Włączenie aceroli do codziennego jadłospisu to wzbogacenie go o szereg prozdrowotnych substancji.

Acerola dostępna (lub na zamówienie) w sklepie Helfy we Wrocławiu:

  • Sok 100%,
  • Acerola 18% 50g,
  • Mielona 17% 50g bio.

Zobacz więcej.