Syrop klonowy

Syrop klonowy, czyli maple syrup, jako pierwsi wyprodukowali Indianie. Syrop klonowy z naleśnikami.Oprócz żurawiny i dzikiego ryżu, to podstawowa rzecz, która kojarzy się z kuchnią kanadyjską. Litr syropu klonowego powstaje z 40 litrów soku z drzew klonowych. Jest to idealny zamiennik cukru i jego pochodnych. O jego bezkonkurencyjności świadczy iż zawiera mniej kalorii niż biały cukier czy miód. Dodatkowo, do niskokaloryczności i naturalnej słodyczy musimy też dodać właściwości odżywcze. Naturalny syrop klonowy zawiera sole mineralne, takie jak wapń, magnez, potas i fosfor. Dodatkowo bogaty jest w witaminy z grupy B, Syrop klonowy dostępny w Helfy we Wrocławiu.niacynę, biotynę oraz kwas foliowy. Korzystnie wpływa na nasz metabolizm, układ nerwowy, koncentrację oraz dba o piękny wygląd naszej skóry.

Może być on stosowany jako polewa do naleśników, gofrów, tostów, owsianki albo musli. Dodaje się go do wypieków, zarówno dla słodyczy, jak i aromatu. Syrop klonowy jest podstawą tzw. diety cytrynowej oraz diety na naturalnych sokach.

Syrop klonowy dostępny (lub na zamówienie) w sklepie Helfy we Wrocławiu:

  • BIO 250ml,
  • BIO 400g,
  • BIO klasa A 250 ml.

Zobacz więcej.