Migdały

Migdały Helfy we Wrocławiu.Migdały – orzechy te zawierają cenne składniki odżywcze: wapń, magnez, miedź, błonnik, tokoferole, amigdalinę. Arginina w nich zawarta poprawia wydolność mięśni. Odnotowano korzystny wpływ migdałów na układ sercowo-naczyniowy oraz tkankę mózgową. Migdały dzięki zawartości błonnika poprawiają pracę jelit oraz zmniejszają apetyt, zapobiegając tyciu. Zawarte w nich nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) obniżają wchłanianie glukozy w jelitach. Dodatkowo, spożywanie migdałów obniża poziom tzw. złego cholesterolu (LDL), zmniejsza ryzyko wystąpienia miażdżycy i zawału mięśnia sercowego, a także wspomaga zwalczanie wolnych rodników.

Migdały na drzewie.Należy zwrócić uwagę na to, że w przyrodzie występują dwa rodzaje migdałów: słodkie i gorzkie. W kuchni znajdują zastosowanie głównie migdały słodkie. Nadają się one zarówno do bezpośredniego spożycia, jak i na przetwory. Mogą być używane w całości, bądź pokruszone lub w płatkach. Najlepiej używać je na surowo; wówczas nie tracą cennych witamin. Nadają się jako dodatek do ciast oraz produkcji marcepanu. Aby pozostać zdrowym i zachować urodę na dłużej, należy codziennie lub co drugi dzień spożywać garść migdałów lub dodawać je do potraw.

Migdały dostępne (lub na zamówienie) w sklepie Helfy we Wrocławiu:

MIgdały dostępne w sklepie Helfy we Wrocławiu.

Duży wybór migdałów: surowych, w płatkach, w przeróżnych posypkach znajdziesz w sklepie Helfy we Wrocławiu. Posiadamy również szeroki wybór kosmetyków w których migdał występuje jako główny składnik.

Zobacz więcej.